Paella
—Find en god stor pande
—Steg hver enkelt
portion skaldyr på panden i
olie.
—Der krydres med salt og
hvidløg.
—Efter stegning, lægges
skaldyrene på et fad.
—Så brunes kyllingen
af – mest på skindsiden,
så den bliver sprød.
—Når skindet er
sprødt, vendes kyllingestykkerne
og krydres med salt, peber, løg og
hvidløg.
—Tilsæt risene og vend det hele
rundt.
—Tilsæt hvidvin, lad
det koge op, så syren brænder
af.
—Der tilsættes nu
safran, hønsebouillon og vand.
—Retten står og
simrer, til kylling og ris er næsten
færdig.
—Skaldyrene tilsættes
retten, så det hele bliver færdig
på samme tid.
—Pyntes med tomater, citroner
og persille
—
Til 6 personer:
400 gram hvide ris
3 dl. hønsebouillon
5 dl. vand
3 dl. hvidvin
1 kylling
Blandede skaldyr, efter behag
(rejer,
jomfruhummer, muslinger o.s.v.)
1 – 2 hakkede løg
masser af friskhakket hvidløg
hakket persille
2 spsk. safran
3 tomater
3 citroner
salt og peber
Olie til stegning