Tapas: Små rejekager – Tortillitas de gambas
—Bland de hakkede
rejer med hvidløg, løg, chili, citronskal og persille i en skål.
—Pisk de resterende
ingredienser sammen til en dej og bland
dejen med rejeblandingen.
—Varm olie op på en pande ved
mellemsvag varme.
—Tag skefulde af
blandingen og steg dem gyldne og sprøde
i olien.
—Lad rejerne dryppe
af på fedtsugende papir, og spis dem rygende
varme, med friskpresset citron.
—Disse små rejekager smager også forrygende som fyld i en sandwich, evt. sammen med en frisk salat, pickles og en håndfuld fintsnittet rød peberfrugt.
—Man kan forny fyldet og give det en anden smag ved at tilsætte finthakkede kapers og syltede grønne peberkorn, samt hvad man har ved hånden af krydderurter.
—
• 400 g finthakkede
pillede rejer
• 2 fed finthakkede
hvidløg
• 1 finthakket
løg
• 1⁄2
finthakket rød chilifrugt
• Fintrevet skal
fra 1 usprøjtet citron
• 2-3 spsk
finthakket bredbladet persille
• 150-200 g
hvedemel
• 1 stor tsk
bagepulver
• Salt og sort
peber og et drys sukker
• 1⁄2 tsk
paprika
• 2-4 spsk tør
sherry
• Lidt saft fra 1
usprøjtet citron
• Koldt vand
• en smule olie til
stegning