Tapas: Svampe i sherry – Setas al Jeréz
—Svampene renses godt for jord
og urenheder og skæres i
mundrette bidder.
—De sauteres i olie
og smør, indtil væsken er trængt ud af
dem og ind i dem igen.
—Sherry hældes på og
koger ind i ca. 5 min., hvorefter fløden
hældes på. Svampene simrer nu for svag varme, indtil saucen tykner og lægger sig let cremet om svampene.
—Smag til undervejs med sukker,
salt og peber.
—Drys evt. med
finthakket bredbladet persille lige før serveringen.
—Svampene spises som
de er eller lægges på et stykke brød,
gerne ristet.
—disse svampe tager ingen skade af at få tilsat lidt
revet ost eller lidt
blåskimmelost kort efter fløden er hældt i.
—
• 500 g blandede
svampe efter eget ønske
• Koldpresset
jomfruolivenolie og smør
• 1-2 dl sherry
efter smag
• 1-2 dl piskefløde
efter ønske
• Et drys sukker,
et drys Maldonsalt og en masse
friskkværnet sort peber
• Evt. lidt
bredbladet persille