Tapas: Kødboller i tomatsauce
—Det hakkede kalvekød røres
sammen med skinken.
—Derefter tilsættes salt,
peber, paprika, hvidløg og løg.
—Farsen røres sammen,
hvorefter krydderurter, æg og rasp tilsættes.
—Rul farsen til små
kødboller.
Tomatsauce
—Skinken sauteres nogle min. i
olien.
—Løg og hvidløg tilsættes, og
der sauteresyderligere i 3-4 min.
—Skær tomaterne i fine tern og
tilsæt dem.
—Lad saucen koge i nogle min.
og smag den til med krydderurter
—og krydderier.
—Lad saucen simre i
ca. 10 min., hvorefter den hældes i et ovnfast fad.
—Kødbollerne lægges ned i
saucen og skal være ca. halvt dækket
—af denne.
—Sæt fadet i ovnen
ved 200°C i ca. 15-20 min. alt efter kødbollernes
størrelse.
—Serveres med brød til.
—
Kødboller
•150 g hakket kalvekød
•50 g finthakket serranoskinke eller bacon
•Salt og sort peber
•1⁄2 tsk paprika
•3 fed pressede hvidløg
•1 lille revet løg
•1 tsk frisk finthakket rosmarin eller en lille
•håndfuld finthakket bredbladet persille
•1 æg
•2-3 spsk rasp
Sauce
40 g finthakket
serranoskinke
•Olivenolie
•1 stort finthakket løg
•4-5 fed finthakkede hvidløg
•8 tomater eller 1 dåse
•flåede tomater
•1 tsk frisk finthakket rosmarin
•1⁄2-1 tsk paprika
•salt, sukker
peber